כללי: אמהות שואבות חלב אם לצרכים שונים, לעיתים לשמירה על אספקת החלב, לעיתים להגברת כמויות החלב, להמנעות מגודש/דלקת. בתחילת ההנקה לא מומלץ לשאוב, אלא אם יש צורך אמיתי.
הכללים הבאים הינם כללים אוניברסאליים, יחד עם זאת ממליצה להחמיר ולהשתדל לשמור חלב בקירור ככל שניתן (למשל ביציאה מהבית להצמיד לקרחון, ובבית במקרר אלא אם החלב נועד לזמן הקרוב).
חימום חלב אם - במים חמימים ולא רותחים.
חלב אם נפרד לשכבות, מומלץ לערבב בעדינות רבה.
חלב אם מומלץ לשמור בעומק המקרר, ולא בדלת.
סטריליזציה - אחת ל 24 שעות, ניקוי ושטיפה טובה של הכלים אחרי כל שימוש.
חלב אם מופשר | חלב אם טרי | טמפרטורה |
לא מומלץ | עד 4-6 שעות | טמפ' חדר 19-29 |
עד 24 שעות | עד 5-6 ימים | מקרר |
לא ניתן | 3-4 חודשים | מקפיא |
לא ניתן | 6 חודשים | מקפיא נפרד |
Comments